[ صفحه اصلي ] - [ ] - [ عناوين کل اخبار ] - [ نسخه چاپي ] - [ نمايش خبر ] -
سرويس:
۱۳۸۵ یکشنبه ۳ اردیبهشت
2008-Nov-21
09:45:15
1500: کد خبر
تشريح برنامه هاي كميته آموزش كارآموزان و كارورزان؛ مهمترين خواسته دانشجويان تقويت آموزش عملي و كاربردي است
خبرگزاري دانشجويان ايران -واحد علوم پزشکی تهران

خبرگزاري دانشجويان ايران – واحد علوم پزشكي تهران
سرويس صنفي – آموزشي

مسئول كميته ارتقاء كيفيت آموزش و دبير كميته آموزش كارآموزان و كارورزان مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره) گفت: اين كميته برنامه هايي در دست تدوين دارد تا به تعيين جايگاه و بهبود آموزش انترنها در دوره كاروزي كمك نمايد.

دكتر ابراهيم رزم‌پا، با اعلام اين مطلب در گفت و گو با خبرگزاري دانشجويان ايران واحد علوم پزشكي تهران در خصوص برنامه‌هاي اين كميته گفت: كميته ارتقاء كيفيت آموزش برنامه‌هاي مدوني براي سيستماتيك كردن آموزش در مجتمع بيمارستاني امام خميني دارد كه عمده برنامه‌ها در جهت ساماندهي آموزش كارورزان است.

مهمترين خواسته دانشجويان تقويت آموزش عملي و كاربردي است
وي با اشاره به بررسي هاي صورت گرفته و انجام نظرخواهي از كارورزان و مسئولين آموزش كارورزي بخش‌هاي مختلف بيمارستان گفت: مهم‌ترين مشكلات از ديدگاه كارورزان عبارت بود از مشخص نبودن جايگاه و شرح وظايف آنها، تداخل كاري آنها با بعضي از همكاران بخش‌ها، انجام كارهايي كه از نظر آنها جنبه آموزشي نداشته و در حقيقت يكي ازخواستهاي آنها تقويت آموزش عملي و كاربردي به جاي مباحث تئوري و غير كاربردي بود.
وي افزود: همچنين كافي نبودن آموزشهاي عملي خصوصاً در بخش‌هاي اورژانس، ضعيف بودن جايگاه انترنها در بخش‌هاي درمانگاهي و راضي نبودن از نحوه آموزش در بعضي از بخش‌ها از ديگر مشكلات كارورزان بود كه در نهايت با پي‌گيري و انجام جلسات مشورتي با بخش‌هايي كه دانشجويان از نحوه آموزش در آنها ناراضي نبودند مشكلات ما در اين بخش‌ها به حداقل رسيد.
دكتر رزم پا ادامه داد: يكي ديگر از نكات مورد اعتراض كارورزان اين بود كه در بخش‌هاي فوق تخصصي آموزشها جنبه تخصصي دارد و كارورزان انتظار داشتند كه در اين بخش‌ها آموزش‌هايي ويژه انترنها گذاشته شود كه در اين خصوص نيز برنامه‌هاي ويژه انترنها طراحي شده و در بخش‌هاي فوق تخصصي در حال اجراست.

زمان اعضاي هيات علمي براي انجام امور آموزشي محدود است
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: از سوي ديگر در جلساتي كه با اعضاي هيأت علمي داشتيم آنها معتقد بودند كمبود اعضاي هيأت علمي در بعضي بخش‌ها، پرمشغله بودن آنها، تنوع افراد آموزش گيرنده و كوتاهي دوره‌هاي آموزش دانشجويان باعث مي‌شود تا برنامه‌هاي آموزشي به نحو مطلوب پياده نشود. همچنين كمبود فضاي آموزشي و بالا بودن تعداد بيماران باعث شده كه زمان آنها به جاي اختصاص به كارهاي آموزشي به انجام كارهاي درماني محدود شود.

تدوين كتابچه راهنماي دانشجويان
دبير كميته كارآموزي و كارورزي بيمارستان امام خميني گفت: با بررسي وضع موجود براي طراحي يك برنامه مدون و سيستماتيك در جهت بهبود آموزش كارورزان از بخش‌هاي مختلف درخواست كرديم تا برنامه‌هاي آموزشي خود را ارائه دهند و همچنين نمونه اي از برنامه‌هاي آموزشي ديگر دانشگاه‌هارا بررسي كرده وبا تطبيق اين برنامه‌ها به بررسي نقاط قوت و ضعف پرداختيم.
دكتر رزم پا كه با ايسنا واحد علوم پزشكي تهران گفتگو مي كرد با اشاره به اينكه در نظرخواهي‌هاي انجام شده بخش عمومي داخلي به عنوان يكي از بهترين بخش‌هاي آموزشي مطرح شد گفت: اصول اموزشي در اين بخش به عنوان چهارچوب آموزشي مورد قبول مطرح شد و پس از آن با توجه به نيازهاي يك پزشك عمومي در هر بخش برنامه‌اي تدوين گرديد كه يك كارورز در پايان دوره بايد چه موضوعاتي را بداند و چه موضوعاتي را بتواند انجام دهد، اين طرح در مرحله يكسان‌سازي است و پس از آن به صورت كتابچه به تمامي بخش‌ها ابلاغ خواهد شد.
وي در خصوص مزاياي اجراي اين طرح گفت: با موضوعاتي كه در اين كتابچه راهنما تدوين شده براي كارورز و بخش‌هاي ديگر مشخص خواهد شد كه كارورز در هر بخش چه آموزش‌هايي را ديده است و از تكرار مكررات خودداري خواهد شد، همچنين ارزشيابي‌هايي در پايان هر دوره توسط بخش مربوطه از كارورز، كارورز از بخش و بخش از بخش انجام خواهد شد كه اين ارزشيابي در جهت ارتقا كيفيت آموزش مورد توجه قرار خواهد گرفت.

تفكيك شرح وظايف انترنها در بيمارستان
دكتر رزم‌پا گفت: اين كميته براي تعيين شرح وظايف كارورزان و عدم تداخل كاري آنها با ساير پرسنل و پرستاران، به تفكيك كارها پرداخته اما هنوز شرح وظايف آنها به صورت اختصاصي آماده نشده اما در حال انجام است.

نظام مند كردن امور آموزشي دانشجويان
وي در خصوص كارهاي صورت گرفته براي نظام‌مند كردن امور آموزشي دانشجويان در بيمارستانها گفت: بسياري از انترنها در بدو ورود به مجتمع دچار سرگرداني مي‌شدند و با مقررات عمومي داخلي و نحوه برگزاري كلاسها و امتحانات آشنايي ندارند از اين رو نشريه داخلي مجتمع با نام پيام آموزش در بدو ورود در اختيار كارورزان قرار خواهد گرفت كه اين نشريه حاوي برنامه‌هاي آموزشي عمومي بيمارستان، مجموعه مقررات عمومي داخلي بيمارستان، آشنايي با بخش‌ها، رؤسا و مسئولين آموزشي بخش‌ها و كميته‌هاي بيمارستاني و كليه اطلاعات مورد نياز كارورزان است. همچنين از بخش‌ها خواسته شده تا در ابتدا هر دوره از طرف مسئولين هر بخش جلساتي توجيهي براي آشنايي انترنها، رزيدنها و دانشجويان با مقررات، امتحانات و نحوه برگزاري كلاس‌ها برگزار شود.

در ساعات آموزشي ارجاع كارهاي غير آموزشي ممنوع
وي در پايان خاطر نشان كرد: مسوولان بخش‌ها موظفند تا در ساعات آموزش از ارجاع كارهاي غير آموزشي به دانشجويان خودداري كنند و ازدانشجويان نيز درخواست شده تا در موارد اختلاف ميان كادر آموزشي و درماني از برخورد مستقيم به ويژه با پرسنل پرستاري خودداري كرده و مسئله را براي حل به كميته آموزش كارورزي و كارآموزي ارجاع دهند.

انتهاي پيام

کد خبر : 1500
[ صفحه اصلي ] - [ ] - [ عناوين کل اخبار ] - [ نسخه چاپي ] - [ نمايش خبر ] -
ارسال خبر به دیگران
آدرس ایمیل گیرنده را وارد کنید:

آدرس ایمیل خود را وارد کنید:

می توانید به این ایمیل یک پیام هم اضافه کنید (اختیاری):


کلیه حقوق این سایت برای خبرگزاری دانشجویان (ایسنا) دانشگاه علوم پزشکی تهران محفوظ است.